Send oss en forespørsel

Belysning i hjemmet

Belysning er viktig både i forhold til stemning og trivsel i boligen. Vi gir deg tips om mulighetene og veiledning for å finne den rette løsningen for deg.

Belysning i hjemmet

Moderne belysning i hjemmet kombinerer design, funksjonalitet og energisparing og riktig bruk av energieffektiv LED kan gi besparelser på opptil 80 % sammenlignet med tradisjonell gløde- og halogenlamper. I tillegg til at man sparer strøm uten at lyskvaliteten forringes vil man ved å oppgradere belysningsanlegget til ny og moderne LED redusere brannfaren betraktelig. Med riktig belysning øker også trivselen i boligen, og du kan skape ulike stemninger ut i fra årstid, egen stemning og behov. Lys skaper stemning og atmosfære – la lyset bli en del av interiøret. Dårlig eller feil belysning medfører du må anstrenge deg mer, at du blir raskere trøtt og at du får lettere hodepine. Vi kan belysning  – la oss hjelpe deg!


Belysning i stue og kjøkken

Belysning på kjøkken

På kjøkken bør man gjerne velge dimbar belysning som fremhever innredningen og som gir et godt arbeidslys, samtidig som det skaper stemning og gjør kjøkkenet til et sted man kan kose seg. Vi benytter som oftest LED med god fargegjengivelse. I tillegg til tett dialog med kunde samarbeider vi ofte med interiørarkitekt eller kjøkkenleverandør slik at vi sammen får skapt en best mulig helhetlig løsning.

  • Benkbelysning under kjøkkenskap som bidrar til godt opplyste arbeidsområder
  • Effektbelysning som reflekterer lyset ut i rommet gir belysning uten skygger
  • Spotlights eller pendelarmaturer for lyssetting av spisebord eller andre fokusområder

BaderomsbelysningBaderomsbelysning

Baderom krever god belysning, og når morgenen kommer, bør det være lyst nok på badet til at man kan barbere seg, sminke seg eller kanskje sette inn nye kontaktlinser. Men baderomsbelysningen må også være stemningsskapende slik at man lett kan skape en annen atmosfære på slutten av dagen.

Dette løser vi gjerne ved bruk av brytere og dimmere slik at man får full kontroll over mengden lys, alt etter behov og tidspunkt.

  • Takbelysning (f.eks. dimbare downlights) gir en god grunnbelysning
  • Speilbelysning lyser opp ansiktet og eliminere alle skygger
  • Vegglys lager pene effekter og åpner opp rommet, slik at det dannes ulike stemninger

Løsningene og mulighetene er mange, og vi i Elpros både anbefaler og ønsker å bistå med at valg av lys planlegges i forhold til ditt behov.


Utendørs belysning

Utendørs belysning

De viktigste hensiktene med utebelysning er sikkerhet og miljøskapning. På en miljømessig måte kan den varme, hvite gløden fra lyset skape hygge på terrasse og i hage og gjøre dette til et perfekt samlingssted for familie og venner på  sommerkvelden.

Undersøkelser viser at en godt belyst eiendom minker faren for innbrudd.

Elpros har leverandører som fører et stort utvalg utelamper, samt annen belysning for utendørs bruk, og våre elektrikere har god kompetanse innen belysning og kan gi deg gode råd underveis i prosjektet. Hos oss får du taklamper, vegg-lamper og lyktestolper, nedfelt og innfelt belysning, samt et stort utvalg dekorbelysning som kan gjøre hagen mer livlig året rundt.

 

 

 


Les mer om riktig belysning på elproffen.no.

Dersom du har gamle halogen-spotter så har vi fast lavpris på bytte til LED Downlights.