Send oss en forespørsel

Elkontroll og termografering næring

Vi i Elpros tilbyr Elkontroll og termografi utført av våre sertifiserte el-kontrollører/termografører!

Elkontroll og termografering skal utføres av sertifiserte kontrollører. Dette betyr at kontrolløren tilfredsstiller kravet til kompetanse iht. sertifiseringsnormen utarbeidet av Norsk Elektroteknisk Komité. Elpros AS har NEMKO-sertifisert personell innenfor samtlige godkjeningdsområder:

  • 405-1: Elektrotermografi (termografering)
  • 405-2: Brannforebyggende elkontroll bolig
  • 405-3: Kontroll av elektriske anlegg og utstyr næring

Termografering

Termografering er et krav i næringsbygg men ikke i bolig. Vi inkluderer likevel dette i vår kontroll på bolig, men det utarbeides ikke egen rapport for selve termograferingen.

Elkontroll landbruk

Vi kan også utføre elkontroll landbruk, noe som skal utføres etter normene NEK 405-1 (Termografering) og NEK 405-3 (Næring).

Elkontroll bolig

I tillegg til å reduserer risikoen for brann eller driftsstans får du hos de fleste forsikringsselskap gode rabatter på hus-, hytte- og innboforsikringen i fem år av gangen dersom du gjennomfører en sertifisert elkontroll (forutsatt at og mangler i det elektriske anlegget blir utbedret). I tillegg til at det gir deg en trygghet som boligeier, vil ofte rabatten dekke de kostnadene du har med elkontrollen. Hos for eksempel Gjensidige fikk du tidligere opp til 35 % rabatt i brannforsikringspremie per år for alle kontrollerte bygg dersom kontrollen utføres av en sertifisert kontrollør og denne inkluderer termografering (NEK 405-1 og NEK 405-3).

Les mer på om elkontroll på elsikkerhetsportalen.

Ta kontakt!

Ta kontakt!

Jan Inge Haug

Mobil: 957 22 280

E-post: jan.inge.haug@elpros.no